Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

FRITZ BAUER EN FJENDE AF STATEN

9. oktober 2017 - Kl. 19:00 - 20:45

Tyskland 2015
Instr: Lars Kraume Manus: Lars Kraume, Olivier Guez
Medv: Burghart Klaussner, Ronald Zehrfeld, Sebastian Blomberg
Udlejer: Scanbox   Længde: 105 min.  Foto: Fra filmen

Filmen handler om nazijægeren Frits Bauer i efterkrigstidens Tyskland.
Frits Bauer er tysk rigsadvokat i slutningen af 50’erne.
Han leder den tyske stats jagt på de nazister, der flygtede og typisk bosatte sig i Sydamerika. Tyskland er aldrig blevet afnazificeret, og overalt i systemet og på højt niveau sidder nazister og sympatisører og bremser Bauers arbejde.

Der sker ikke rigtigt noget i afdelingen, men en dag opdager Frits Bauer, at Adolf Eichmann (manden bag mordet på mange 100.000 jøder) lever i Sydamerika. Bauer allierer sig med den unge anklager Karl Angermann for at få Eichmann stillet for retten. Det er dog ikke uden stor personlig risiko: Afsløring af Bauers usikre alliance med den israelske sikkerheds-tjeneste, der kan føre til anklage om landsforræderi. Ligeledes kan dansk politis registrering af hans erotiske eskapader med mandlige prostituerede under en ferie føre til arrestation og fængselsstraf.

Filmen er interessant og spændende i forløbet omkring jagten på Eichmann. Her ydes fine præstationer af skuespillerne, og anmeldelserne gav 5 stjerner.                                                                                                                                              Dudder

Detaljer

Dato:
9. oktober 2017
Tidspunkt:
19:00 - 20:45
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Hvidovre Filmklub
Telefon:
26413945
Hjemmeside:
www.hvidovrefilmklub.dk